Over Jou

Je bent nieuwsgierig, avontuurlijk. Je reist zelf ook, wilt graag gaan reizen of leest graag over reizen. Inspiratie is voor ons de belangrijkste tool geweest om nieuwe dingen te ontdekken en uit onze comfort zone te stappen.

Met deze website willen wij jou bruikbare tips geven, uitnodigen om te gaan ontdekken en ervaringen delen. Wij willen vanuit onze vriendschap verschillende perspectieven bieden over diverse reizen en ervaringen delen!

We reizen graag samen, maar maken ook trips met andere vrienden of alleen. Op deze manier zit er altijd een perspectief voor jou tussen waar we je hopelijk mee kunnen inspireren!

We horen graag van je! Laat een berichtje achter als je een vraag hebt, tips hebt of wat wilt vertellen :)

Over Mij

Carla

Reizen heeft niet altijd in mijn bloed gezeten. De natuur opzoeken echter wel. Al sinds ik klein was maak je mij gelukkig met de zee. Het strand, de branding, de zon.. Waar die zee was, maakte me niet zo veel uit en we bleven vaak in Nederland.

Op mijn 16e ging ik voor het eerst naar Italië waar ik mijn hart verloren ben aan het land. Ik hou van de cultuur, de passie die in elk aspect van het leven terug komt, de taal, het ongelofelijk lekkere eten (wake me up for a good spaghetti aglio olio anytime you want) en natuurlijk de natuur, waar ik weer tot mezelf kom.

Dezelfde aspecten waardoor ik verliefd ben geworden op Italië, vind ik ook geweldig aan andere plekken om te ontdekken. Nieuwe ervaringen op doen die bestaan uit verbazingwekkende momenten waar ik bewondering heb voor zijn schoonheid, van het gewoon zijn. Het intrigeert en inspireert mij. Lopen door oude straatjes die voor mij juist weer nieuw zijn, eten bestellen waarvan ik geen idee heb wat ik kan verwachten en of weer een nieuw raar woordje leren waar de locals er niets van verstaan als ik het probeer uit te spreken, is waar ik van geniet. Door reizen kom ik dichter bij mezelf.

Ik ben op het moment dat we deze blog beginnen, in 39 steden/dorpen, 13 landen en 2 continenten geweest en mijn drive om de wereld te ontdekken is groter dan ooit! Ik kan niet wachten om hier aan te beginnen en er over te bloggen!

Nick

Vroeger werd ik huismus genoemd en ben ik ergens ook nog steeds wel. Ik vermaak me prima met een avondje bankhangen. Netflix, filmpje, pizza en bier.

Met mijn ouders ben ik op verschillende plekken geweest, vaak met de vouwcaravan. Ze vonden het leuk om stadjes te bekijken, te kamperen en veel te wandelen in de natuur. Zo gingen wij dan regelmatig wandelen in de Ardennen. Die regio blijft nog steeds een speciaal plekje in mijn hart houden. De bossen, natuur, stromende ondiepe beekjes, rotsformaties en kleine gebergten vind ik echt wel wat magisch hebben en daar voel ik mij, helemaal in mijn element.

Ik kan mij nog goed een moment herinneren dat Jannieke en ik op Zakynthos waren. We liepen over het eiland, lekker in de vrije natuur, in de volle zon, en ik genoot zo erg van de vrijheid die ik op dat moment voelde. Het uitzicht was adembenemend, heb wederom genoten van het heerlijke eten in Griekenland. En ja, toen wilde ik meer.

In 2019 gingen wij drieën voor het eerst samen op vakantie. Een paar dagen Praag, en aansluitend naar Let It Roll, en daar ontstond dit alles. Wij zijn al superlang goed bevriend, maar dit was de eerste keer dat we een lange periode op elkaars lip zouden zitten. Maar dit beviel echt supergoed. We waren echt weg van ons eigen leven, vrijheid all-over. Goed genoten van alles wat Praag te bieden had en het festival-leven.

Toen wij naar huis reden voelde ik het, er was iets veranderd. Ik wou meer. Ik wil vaker weg van huis en de wereld zien. Ik wil de verschillende culturen proeven en ervaren. En zo ontstond dit project, op naar ons volgende avontuur!

Jannieke

Mijn passie voor reizen begon bij de stad Praag. In de vierde klas bezochten we deze prachtige stad en voor het eerst voelde ik mij thuis in een grote stad! Vele malen ben ik teruggegaan naar Praag en elke keer weer ontdek ik nieuwe plekjes.

Schrijven doe ik al van jongs af aan om dat het voor mij een manier is om te delen wat mij bezighoudt. Vroeger waren dat persoonlijke blogs over mijn dagelijks leven. Op die manier leerde ik verbinden en gevoelens te delen. Nu wil ik die kracht omzetten in het delen van inspiratie en mooie ervaringen, maar dan wel op een authentieke manier! Want bij elke mooie ervaring, hoort ook de downside. Wel is het voor mij belangrijk om de minder kanten voor lief te nemen, omdat die horen bij het leven. Mijn focus ligt erop dat de hoogtepunten alle ervaringen waard zijn!

Reizen is voor mij inspiratie. De verschillende manieren van leven ervaren vind ik oneindig interessant. Diversiteit in cultuur, taal en keuken, maar ook juist de overeenkomsten. De geschiedenis achter een land of cultuur en wat de invloed hiervan is op de taal, het eten en de sociale interactie. Mensen vind ik boeiend, want wat drijft een mens? Combineer dit met natuur en eten en ik ben tevreden. Door te ontdekken leer ik begrijpen en dat wordt aangewakkerd door mijn nieuwsgierigheid!

Over Die Andere Twee

Die andere twee ken ik bij elkaar al 27 jaar, alsof ik ze leerde kennen toen ik één jaar oud was.

Jannieke ontmoette ik op de middelbare school, Nick toen ik net ging studeren. We zijn praktisch samen op gegroeid en hebben ontzettend veel dingen meegemaakt.

We zijn alledrie enorm verschillend maar lijken ook weer onwijs op elkaar. De verschillen en overeenkomsten maken het zo leuk en waardevol. Zo kan ik met de één juist bepaalde dingen doen waar de ander niets van af wil weten. Bijvoorbeeld een concert in Keulen (van een verschrikkelijke emo band genaamd Boys Like Girls) waar ik met Nick naar toe ben geweest waar we Jannieke geen eens bij wouden hebben.

Oke, dat het concert uiteindelijk een dikke faal was omdat ze het voorprogramma bleken te zijn én ook nog eens afgelast waren, maakte de uiteindelijke trip niet minder leuk.

Met Jannieke stuur ik zo'n 380-duizend voice messages per dag, om elkaar op de hoogte te houden dat we wakker zijn of naar de wc gaan. Een typisch meiden ding waar we Nick niet voor nodig hebben. Zo eindigen we ook vaak in elkaars kleren als we naar een feestje gaan (of een festival, vakantie, of een random dag) als we al niet hetzelfde shirtje hebben gekocht.

Door de jaren heen hebben we elkaar goed leren kennen, through the bad and the good. Daarom hebben we een sterke vriendschap die gebaseerd is op respect, elkaar laten zijn wie we zijn en het stimuleren van elkaar en daarom is het voor mij een logische keuze om met deze gappies nieuwe avonturen op te zoeken!


Carla en ik zijn bevriend vanaf de tweede klas op de middelbare school. We zijn zo verschillend en hetzelfde als zoet en zout water kunnen zijn.

Door de verschillen kan zij mij helpen zaken te begrijpen die voor mij onvoorstelbaar zijn en dingen van een ander perspectief te zien. Door de overeenkomsten inspireren we elkaar en ondernemen we graag dingen samen.

We kennen elkaar ontzettend goed door de jaren heen en ik kan me niet voorstellen dat we iets niet tegen elkaar kunnen zeggen! Van elke ochtend ‘mogguh’ appen tot zeggen dat een outfit echt heel lelijk staat. We delen onze dagelijkse gebeurtenissen met elkaar en onze kledingkast als we uit gaan. Door de afstand zien we elkaar soms even niet, maar dat doet er niet toe als we elkaar wel weer zien.

Nick ken ik sinds ik achttien ben. Wanneer we allebei even een pauze nodig hadden van allerlei situaties, zochten we elkaar op en sloten we ons af van anderen. We gingen naar de film, uit eten of bleven thuis juist als couch potatoes series kijken. Nick vond uren rijden om kort naar iets te gaan nooit erg, dus hij reisde stad en land af om samen dingen te ondernemen.

Na jaren bevriend te zijn bekende Nick verliefd te zijn en nadat hij met liefde heeft gewacht, ben ik ook verliefd geworden. We hebben de sprong gewaagd en zijn inmiddels sinds 2015 gelukkig getrouwd!

Toen Nick tijdelijk inwoonde bij mij en mijn toenmalige vriend hebben we elkaar goed leren kennen. Carla kwam ook nogal eens over de vloer en zo ontstond een vriendschap tussen ons drieën. Zij deden de dingen die ik echt te stom vond (ik bedoel, naar een concert gaan van Avril Lavigne is echt niet cool) en toen het uitging met mijn toenmalige vriend stonden zij beiden op de stoep met een enorme kaart en een pakket met chocola en wijn #BBF!

Die twee samen zijn soms een drama voor mij. Knopen doorhakken en kiezen is niet hun sterkste punt. Uren vergaderen over avondeten hoort denk ik bij hun vriendschap. Hoewel ik dat hoofdschuddend aanschouw, vind ik het mooi dat we alle drie op onze eigenaardige manier een vriendschap met elkaar hebben ‹3


Een tijd heb ik bij Jannieke en haar toenmalige vriend gewoond. Hij werkte fulltime maar Jannieke parttime, zo brachten wij overdag vaak tijd samen door en hielp ik mee met het huishouden. We klikte enorm goed en zo ontstond een hechte vriendschap die nog jaren erna door groeide.

Onze levens gingen gewoon door en we hadden ieder weer nieuwe relaties maar we bleven elkaars steun en toe verlaat als we het moeilijk hadden. We gingen dan samen op pad, keken films en genoten van lekker eten.

Enige jaren later moesten we allebei nieuwe huisvesting zoeken en gezien we al eerder samengewoond hadden gingen we samen een appartement zoeken. Zo kwamen we terecht in Apeldoorn in een studentenwoning.

Uiteindelijk ontstonden er toch wat meer gevoelens dan alleen vriendschap vanuit mij en een aantal maanden werden deze ook beantwoord door Jannieke. We zijn toen een appartement gaan zoeken voor ons samen en uiteindelijk heb ik haar ten huwelijk gevraagd waar ze volmondig ja op reageerde! Nu vijf jaar later zijn we nog steeds gelukkig getrouwd en gaan we samen op avontuur!

Carla leerde ik ook kennen toen ik bij Jannieke en haar vriend woonde destijds. Ze leende de telefoon van Jannieke en was SMS berichten aan het sturen naar Nick, een kerel die ze leuk vond destijds. Ik stond natuurlijk ook als Nick in Jannieke haar telefoon, dus al die berichten kwamen op mijn telefoon aan. Ik dacht dat Jannieke mij berichten aan het sturen was, dus ik reageerde met grapjes terug.

Uiteindelijk liep ik naar Jannieke toe en liet haar zien dat ze volgens mij de verkeerde Nick aan het SMSen was, en toen legde ze uit dat Carla haar telefoon had en moest ook al erg lachen. En zo liep ik naar Carla en stelde mij voor als haar huidige SMS partner.

Ze kwam regelmatig langs en zo raakte wij ook bevriend en gingen o.a. samen naar concerten waar Jannieke niks van moest weten.

Jaren later ging ze een keer met ons mee op vakantie en zo zijn we het My Tricycle project gestart!